BBM Teknikk AS

Reparer motoren i stedet for å bytte den.

Overhaling av din motor

Reparer motoren istedet for å bytte den ut. De fleste verksteder bytter komplett motor eller girkasse. Om feil skulle oppstå, som for eksempel registerreim skulle ryke, turbo kaster fra seg olje eller andre ting som skulle gi fatale følgeskader. Vi reparerer og overhaler motor. Dette vil bli mye billigere for deg som kunde. Vi maskinerer ventilseter, måler ut komponenter, og sørger for at din motor er oppe å gå for en mye billigere penge, en bytte av komplett motor. Ta kontakt med oss på BBM Teknikk AS, om du skulle ha behov for innvendig reparasjoner av motor, gir eller annet.

Økt motoroljeforbruk, tap av krefter, og vanskeligheter under tenning er alle tegn på potensielle motorproblemer eller slitasje på individuelle komponenter. Selv om tanken på motorsvikt er skremmende for de fleste sjåfører i frykt for høye kostnader, er det ikke alltid nødvendig å erstatte hele motoren. Noen ganger er det nok å reparere eller bare delvis reparere den ved å erstatte deler uten å fjerne selve motoren.

 

Hva skjedde med motoren?

 

Motoren er «hjertet» av bilen. Feil i denne sofistikerte komponenten kan være kritisk, men kan repareres ganske enkelt. Det viktigste er nøyaktig og tidlig diagnostikk. Fordi venting fører til at problemer kan forverres, og at en skade kan skade alle andre deler av motoren, kan det å ignorere motorsvikt kreve at du bruker mye mer penger på et senere tidspunkt.

 

De vanligste motorproblemene er vanligvis alvorlig slitasje på enkelte deler, redusert kompresjon, og økt motoroljeforbruk. Når det gjelder motoren kompresjon, bør det kontrolleres av fagfolk på et bilverksted og i henhold til de observerte dataene tilby reparasjon eller utskifting. Hvis det er vanskelig å starte motoren når du vrir nøkkelen starteren kontinuerlig, er det på tide å måle kompresjonen. Ellers, vil du en dag rett og slett ikke være i stand til å starte bilen. Hvis en mistenkelig klirring kan høres fra motoren når du kjører kan det være slitte stempler. For å erstatte dem er en delvis motorreparasjon vanligvis nok, når motoren i seg selv ikke er fjernet fra bilen. Hvis du legger merke til at motoroljeforbruket er høyt, må du sørge for at det ikke lekker gjennom pakninger. Hvis pakningene ikke lekker, kan det hende at motoren må demonteres og undersøkes for andre defekte deler: stempler, ringer og ventiler.

 

 

Når bør man reparere og når bør man bytte ut motoren?

 

Mange sier: «Jeg skal bare erstatte motoren og det er det». Imidlertid er ikke motorerstatning alltid nødvendig og svært kostbart. For å spare penger, er det noen ganger nødvendig å erstatte motoren med en brukt en i stedet for en ny. Faren ved å gjøre dette er at du er aldri 100 prosent sikker på at den brukte motorens kjørelengde er det som er angitt av selgeren.

 

Du trenger bare å erstatte motoren når bilen har kjørt hundretusener av kilometer, ikke når bare en del av den blir slitt ut. Husk at defekt bilelektronikk eller et slitt drivstoffinjeksjonssystem kan ha en stor innvirkning på motorens ytelse. Hvis du utfører en større overhaling av motoren, men forsømmer andre funksjonsdeler, vil du bare være fornøyd i en kort stund. I slike tilfeller er det noen ganger mer lønnsomt å kjøpe en ny bil helt enn å reparere den gamle motoren og vente på nye feil.

 

Men hvis kjøretøyet er i en god nok tilstand, og bare en del av motoren er defekt, kan reparasjon være en pålitelig og billigere løsning. Delvis motorreparasjon kan være en god løsning når det er en økning av motoroljeforbruk eller en reduksjon av kompresjon. Slike reparasjoner kan utføres uten å fjerne motoren fra kjøretøyet. Bare noen deler skiftes ut, for eksempel stempelringer eller ventiler. Dette alternativet er egnet for små feil når den generelle tilstanden til motoren er god. Overhaling av en motor er en svært kompleks og kostbar prosedyre. Under den fjernes motoren og demonteres, alle utslitte deler byttes ut. I et bilverksted, kan du høre at etter en overhaling vil «hjertet» av bilen din være praktisk talt helt nytt. Likevel avhenger alt av ekspertisen til reparatørene. Derfor anbefaler vi ikke utføre en overhaling på et billig «garasje»-verksted.

Legg igjen en kommentar

Bestill time

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg!

Kontakt informasjon
Informasjon om kjøretøy
Når ønsker du time?