BBM Teknikk AS

Vinterservice av bil – Gjør bilen klar for vinteren

Vinteren er klar for veiene, er bilen din?

Vinteren i Norge skaper utfordringer for oss bileiere. Det er kaldt, glatt og mørkt. Det setter ekstra krav til oss som bilførerer for å kunne ferdes på en sikker måte, og mest av alt så krever det at bilen er klar for sesongen. Her handler det om din egen sikkerhet! Ta en vintrerservice på bilen din, så er du sikker! 

Her er våre råd til hvorda du best kan forberede deg:

Sjekkliste for Vinter klargjøring

Snøkost, sikt og silikon

  • Dekk: Sjekk at vinterdekkene har riktig lufttrykk. Snø gir mer rullemotstand. For lite luft i dekkene øker motstanden og energiforbruket. Bilen bruker mindre energi når lufttrykket er riktig. Dermed sparer du penger. Piggfrie dekk gir også mindre rullemotstand og er bra for lokalmiljøet.
  • Sikt: Benny «Broom» Christensen monterer alltid nye vindusviskere på høsten og har alltid med seg en flaske vindusrens og lofrie kluter i bilen.
  • Silikon: Bruk silikonspray eller -stift på alle gummilistene. Det vil både motvirke kondens og hindre at dører, vinduer og lade-/bensinluke fryser fast.
  • Vask: Poler og vask bilen både inn- og utvendig. Snø, is, salt og skitt er sliter på lakken og et godt lag med polish beskytter den.
  • Frostvæske: Sjekk at den holder minimum −30 grader.
  • Batteri: Få det gjerne målt for å vite at det er i god stand. Det er også smart å lade det en eller to ganger i løpet av vinteren.
  • Lys: Sjekk at alle lys fungerer som de skal.
  • Olje: Et oljeskift før kulden kommer er ikke dumt. Dette sikrer god driftssikkerhet.

Vi hjelper deg med å rulle sikkert i vinter! Kom innom oss for en vinter service på din bil

En Vinterservice hos Bilverkstedet i Tønsberg, BBMT Teknikk AS, har fokus på å holde bilen driftsikker og trygg å kjøre igjennom hele vinteren. Vi har fokus på disse tingene på vår vinter service:

– Olje. Vi bytter olje til en litt tynnere olje i i vinterhalvåret som sikrer god smøring ved kaldstart. Samtidig bytter vi oljefilter og sjekker etter metallspon i oljen vi tapper ut for å avdekke påbegynnende problemer.

– Hjuloppheng og styring. Vi tar en visuell sjekk etter skader på bærende -og styrende konstruksjoner og foringer. I vinterhalvåret blir veien saltet, og er det stor slitasje her, vil vi utbedre dette slik at bilen tåler påkjenningen som salt medfører.

– Batteri. Med vinterens inntog så bruker bilen mye mer strøm til oppvarming av ruter, seter og mer. Kjører du samtidig korte turer vil dette kreve mer av batteriet. Vi måler batteriet for å sikre at det holder ut sesongen uten problemer.

– Sikt. Vi sjekker tilstand på vindusviskere og vindu, og eventuelt utbedrer dette.

– Dekk. Vi sjekker at dekkene holder deg trygg ut sesongen. Er de så slitte at de gir dårligere veigrep, gir vi deg råd til hva du bør gjøre.

Vi er ditt bilverksted i Tønsberg!

Vi er ditt bilverksted i Tønsberg, men mer enn det, så er vi din partner og rådgiver for et sikkert bilhold. Hos oss kan du få råd til hva du bør gjøre, og sammen finner vi den beste løsningen som passer for akkurat deg og ditt behov. 

BBM teknikk AS er et godkjent bilverksted av Statens Vegvesen, og vi er autoriserte til å utføre EU kontroll / PKK. Hos oss kan du også utføre ordinære servicer. 

Kan jeg ta service hos hvilket som helst verksted?

Ja, du som bileier står fritt til å velge hvilket verksted du ønsker å ta din neste service. Garantien din er fortsatt gjeldene når man velger å ta service hos andre verksteder enn merkeforhandler, så lenge verkstedet er godkjent og følger bilprodusentens serviceprogram.

Hva sjekkes på en service?

Ved en service kontrollerer vi blant annet at bremser og bremsevæskenivå/egenskaper er tilfredsstillende og møter sikkerhetskrav.

Under en service sjekkes det om det er feil, mangler eller slitasje du som bileier bør utbedre. Det er vanlig at servicene har ulikt antall kontrollpunkter, avhengig av serviceintervallet.

Skifte av olje og filter, kontroll av bremser, skift av pollenfilter samt sjekk og skifte av bremsevæske er blant noe som oftest inngår på en service.

Noe du lurer på? Bil og service er det vi lever for, så du er alltid velkommen til oss!

 

Legg igjen en kommentar

Bestill time

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg!

Kontakt informasjon
Informasjon om kjøretøy
Når ønsker du time?